Saturday, January 27, 2007

antara hati & tanggungjawab

4 da 1st time in my life aku tulis blog...hurmm....mungkin sbb hati ini da tk mampu nk menanggung beban yg aku pikul slame ini...aku br berumur 18 thn tp da byk bnd yg aku lalui....byk pengalaman yg aku da tempuhi....tp kebanykkannye adlah yg pahit dan susah tuk ku lupekan.....mayb aku patut stat dari mule...hurmmm.....mase aku di tingkatan 3 aku tlh bkenalan ngn sorunk gurl nie...aku knal dier pn dari chat kt mirc...hurmmm....igt kn juz jd kwn biase...tp after 4 month knl dier hati aku mule tertarik dgn dier.....aku npk dier sbg seorang yg istimewa tuk aku...at last aku bterus terang ngn dier....pd mulenye aku igt dier akan tolak hajat aku...tp tk sangke dier pn ade menaruh harapan pd ku...huh....time 2 plg hepy dlm idup nie....ye la..aku dpt gurl yg baek n cntk..dier tinggal di damansara n aku di shah alam..tp kami sering bjumpe..ble weekend jer mst ade plan ngn dier..bahagie btul idup nie...huh..hubungan kami belanjutan hingga aku msk form4...aku dpt tawaran msk ke skolah teknik kuala lumpur...dier stay kt skola lame dier...so itu tk menjadi mslh tuk kami contct walaupun aku menetap di asrama...ari demi ari aku smakin rindu kt dier.....walaupun jrg bjumpe tp aku tau dier setia kt aku....hingga lah 1 hari...aku ade bkenalan ngn bdk skolah aku..aku juz knl kn dier sbg N...hurmm....aku juz nk knl jew...tk bniat pape...tp tah mcm mane aku tk dpt kwl diri nie hingga aku jd rapat ngn dier.....aku juga slalu keluar ngn dier tanpa gf aku tau...lame kelamaan aku tlh mnabur janji pada dier.....dier btl mengharapkn aku lebey dari segalenyerr....ahh..!!!aku tlh teperangkap...aku syg kn gf aku...aku da wat 1 kesilapan....hurmm....at last aku btrus terang ngn N bhw aku ade gf n aku tkley nk mendua kn dier....N btl2 kecewa ngn aku....aku tau btape sktnyerr ati dier...after dat ktorg da tk contct lg...my gf tktau lngsng cter nie...hurmmm....perkare nie tjd time akhir thn....n ble time fom5 aku da tk duduk di asrama lg.....but i stl wit my gf...n ktorg jalani kehidupan cam biase...tp 1 hari tu aku tbe2 tergerak ati nk contct ngn N blk.....aku bterus trang ngn dier...aku ckp aku yg slh n mcm2 lg....ktorg stat contct blk....n aku byk mndgr rintihan hati dier...aku sedar aku tk pa2t wat camnie....tp aku pn tktau nape aku mst buat....aku tlh bg dier harapan semule n skali lg aku tlh teperangkap dlm percintaan....arghh!!!rase cam nk bunuh diri je......time tu bln 7...n my burfday pn da nk dkt...N mendesak aku supaye bterus trang dlm hal nie...dier mau tahu siape yg akn aku pilih same ade gf ku atau dier....aku btl2 rase serba slh...tktau nk wat cmne...tkde sape yg nk mndgr rintihan hati aku pula....at da same time aku dpt tau yg ayah aku ade affair ngn betina laen....hanye aku sorg je yg tau citer tu....tapi aku tpakse sorokkan supaye mama aku tktau....aku tknk family aku bepecah belah.......plzz!!!!!hurmmm.....time 2 aku rase cm nk mati je....byk bnd yg bermain di fikiran ku ini....aku syg kn my gf...aku tk boley lukakn ati N tuk kali yg kedua....aku tktau ape yg patut aku buat..tlampau byk mslh yg melande hidupku..aku dah tk tahan!!!....at last aku mintk break ngn my gf...tanpe sbrg alsan yg kukuh....time tu dier da bli present tuk burfday aku....aku btl2 kecewa ngn diri ini...aku telah melukakan hati org yg setia padaku....aku tau dier tk dpt maaf kn hati ini....hurrmmm...sbln pastu aku cpl ngn N..aku tk pasti same ade aku syg kn dier or aku juz tknk meluka kn ati dier....aku cpl ngn dier slame 5 bln hingga skg....dlm 5 bln tu aku cube tuk melupekn ex gf ku dan cube tuk menyayangi N...tp rupe2nye sangkaan aku tidak tepat.....aku tlah terseksa...dan rindu ku pada ex aku smkin membuak2....aku tk dpt thn lg....at last aku contct ngn dier blk....dier da ade bf baru tp aku tau dier tk bahagia...hurmmm....smpai skg aku tktau ape yg patut aku buat....same ade aku patut tggl kn N dan pergi semule pd ex aku ataupun aku bia kn hati ku nie dan tidk melukakan hati N....tp smkin lame aku ngn N smakin hati aku terseksa....aku sygkn dier tp aku tk dpt mencintai dier spt mane aku cinta kn ex aku......aku tkt nk buat keputusan....aku tknk kecewakn hati sesiape lg.....pnah aku terfkr...biar lah hati ku skt asalkn dpt menjage hati semua pihak.....aku ingin meminta pendapat para pembace semua....ape yg patut aku laku kn....aku tk dpt nk menipu diri ini....aku cintakn ex aku...dan cinta ku tk akan terpdm sampai ble2....sekian..kisah hati dari seorang yg kesunyian...

5 comments:

Wan.D said...

Der,cerita lu mmg menyedihkan der,Gua pun sama dgn situasi lu sekarang gak,tp dalam pandangan aku,baik ko pegi balik kat ex ko drpd ko bersama dengan N tuu..Ko akan nyesal giler klu tak buat benda ni sekarang

pinkybride said...

Fikir satu jer dik .. macamana kalau mama adik tau yg ayah adik ada betina lain ? how she feel ? meranakah dia ..kecewa bagai nak gila? @ dia redha ? so before kita kecewakan mana2 hati dgn tindakan kita yg tak berfikir panjang dan menyesal kemudian ..byk hati yg akan terluka dan lebih teruk juga kita sendiri yg terluka ..

maiz_azrin said...

fikir n bertindak.....semua manusia melakukan kesalahan....so bg akak lar kan...jgn pilih orang yg boley kamu hidup bersama tapi pilih orang yg kamu xboley hidup tanpanya

CrazyLover said...
This comment has been removed by the author.
manje n die said...

awk dgr sni..
tak semestinya jodoh kite dgn org yg dh lm kite kawan.tp mgkin jodoh kite dengn org yg baru kite knl. semuanye allah taala yg tentukan..
jd..
awk blh blik pd gf awk if awk rs awk lbh cintakan die tp itu tak bermakne awk ptt remove trs N dr hdop awk sbb kite xtawu ape akn jadi akan dtg..
fkr lah k..